Verdens bedste boller!
Duften har hjemmebagte boller er bare for skøn.
NU får du opskriften på mine populære glutenfri boller. Verdens bedste boller, der smager ekstra godt med et tykt lag rødbedehummus. Der er nogle gode grundregler, når vi taler glutenfri bagning. Jeg bruger som altid to billige basisingredienser, der gør dine glutenfri boller luftige indeni og sprøde udenpå!
Se også:
Online Yin & Yin Yang Yoga – PRØV 5 DAGE GRATIS >>
Yogarejser – Bali, Zanzibar, Spanien, Sverige, Samsø & Møn >>
Glutenfri boller
Til glutenfri bagning bruger jeg som altid to basisingredienser, nemlig Yeast tørgær (16,50 kr.) og Fiber-HUSK (bageversionen), der begge er med til at gøre glutenfrie boller luftige indeni og sprøde udenpå.
Opskriften er en videreudvikling af disse glutenfri chiaboller, der er delt med over 75.000+ læsere siden 2016. Jeg har blot tilsat lidt ekstra frø og kerner, der gør maven glad! Gennem tiden har jeg modtaget overvældende mange positive tilbagemeldinger. Det varmer mit hjerte, at mine opskrifter bliver brugt igen og igen 😊 Du kan også prøve disse glutenfri gulerodsboller, der er gode til madpakken. I begge opskrifter bruger jeg førnævnte basisingredienser.
Verdens bedste boller – Opskrift på glutenfri boller
Verdens bedste boller
Ingredienser
Chia-blanding
- 2 spsk chiafrø
- 1,5 dl vand lad stå i 10 min.
Verdens bedste boller
- 1 spsk olie f.eks. kokosolie eller olivenolie
- 3 dl lunkent vand
- 200 g glutenfri mel f.eks. fuldkornsrismel og havremel
- 2 spsk frø og kerner f.eks. hørfrø og solsikkekerner
- 2 spsk fiberhusk den gule bageversion
- 1 tsk Tørgær den orange yeast
- 1 tsk Havsalt
Sådan gør du
- Lav din egen “chia-blanding” i en lille skål og lad frøene suge al væsken til sig.
- Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt chia-blandingen.
- Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
- Form 10 boller med en våd ske og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast. Drys med lidt ekstra mel.
- Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag dine glutenfri boller ved 200 graders alm. ovn i 45 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Noter
Til glutenfri bagning bruger jeg som altid to basisingredienser, nemlig Yeast tørgær (16,50 kr.) og Fiber-HUSK (bageversionen), der begge er med til at gøre glutenfrie boller luftige indeni og sprøde udenpå.
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
30 kommentarer
I går forsøgte jeg at bage dine chiaboller og det skal siges, jeg er bestemt ikke nogen bagenørd, men disse blev bare helt skønne og er lige så gode i dag 🙂 Kan man også bage et helt brød eller egner opskriften sig kun til boller??
Kære Janni 🙂 Det glæder mig at læse! De er altså bare bedst som boller. Det kan være svært at få et stort brød, hvis det skal være luftigt 🙂
Tak for skøn opskrift! Min mand siger, at de er de bedste glutenfri boller, han har smagt, så nu køber jeg ikke længere boller og brød til ham men bager dem her.
Jeg koldhæver dejen. Vi er ikke så “fancy” i provinsen, så jeg bruger bare almindeligt tørgær fra gængse supermarkeder og loppefrøskaller fra Søstrene Grene 😉 Det fungerer fint. Jeg tilsætter desuden ca. 1,5 spsk flydende honning.
Kære Claire 🙂 Tusind, tusind tak, fordi du deler. Det glæder mig, at de er blevet et hit derhjemme – og tak for tippet <3 Kh Cathrine
Hej Cathrine
Er det meget vigtigt at bruge tør-gær fremfor almindelig gær? Og hvad hvis man ikke har fået fat i Husk (gul pakke)?
vh. Anette
Kære Anette 🙂 Jeg har desværre ikke oplevet, at resultatet blev lige så godt med andre alternativer. Det er de to, som er mine egne “hemmelige” ingredienser, når jeg bager glutenfrit. Hvis du prøver andre, så del endelig dine resultater med os andre! Kh Cathrine
1.000 tak for nogle fantastiske morgenboller. Vi elsker dine glutenfri brød opskrifter 🙂
Jeg glæder mig til at lave dem. Tror du, at man kan koldhæve dem?
Hej Ida 🙂 Jeg har ikke prøvet at koldhæve dem. Vend endelig tilbage, hvis du prøver det selv 🙂 Kh Cathrine
Lavede dine boller igen her til morgen. De bliver altid vildt gode!! Jeg tilsætter ofte sesamfrø eller ekstra chiafrø på toppen 🙂
Tak for din opskrift. Endelig lykkes det mig at bage boller, der ligner og smager af boller. De smager bare så godt og er dejlig sprøde og lækker luftige 🙂
Som regel er bollerne blevet fantastiske, men enkelte gange at bollerne er blevet meget våde indeni. hvad kan jeg gøre anderledes?
– bruger jeg for meget vand?
– hjælper det at prikke hul i bollerne inden jeg sætter dem i ovnenen?
– hvis det sker, hjælper det ikke at bage dem i længere tid
Hej Jørn 🙂 Min erfaring er, at hvis de bliver for “tunge” eller for store inden bagning, så kan de ikke rigtigt hæve eller blive gennembagte. Vær forsigtig, når du former dem, så luften bliver i bollerne – og lav dem ikke for store og høje. Kh Cathrine 🙂
Jeg kommer ca. 2 1/2 dl hakkede valnødder i. De er sååååå lækre.
Endnu en gang tak for en lækker opskrift på glutenfri boller. Jeg bruger en ske, når de skal på bagepladen, så er det nemmere 🙂
De har været sikre vindere herhjemme de sidste par år. Jeg får næsten lige så gode resultater på alm gær , når jeg er løbet tør for tørgær..
Tak for dejlig inspiration .
Jeg bagte dem tidligere i dag, og de smagte vanvittigt godt! Hele familien var meget begejstrede 😉
De blev vildt gode! Den opskrift skal helt sikkert gemmes i hjemmearkivet under favoritter! Tak!
Hej Cathrine. Super gode chiaboller!
6 år uden gluten – og endelig har jeg fundet en opskrift på boller, som er værd at bage og sætte tænderne i ❤️
Hele familien spiser dem og de bliver slet ikke tørre el sætter sig som tapetklister imellem tænderne. Varierer m det mel og kerner, som jeg har hjemme!! Tak – i’m in love
Tusind tak!
Er det muligt at udskifte gæren med bagepulver? Jeg har nemlig en knægt som ikke må få gær 🙂
Kære Helene 🙂 For at få dette fantastiske resultat, skal du bruge de præcise basisingredienser ovenfor – den gule HUSK (bageversionen) og den orange pakke tørgær. Du vil få et andet resultat ellers 🙂 Jeg har testet dette over 100 gange. KH Cathrine
Tusinde tak for din opskrift på glutenfri boller <3 De er SÅ lækre – sprøde udenpå, bløde indeni og superflotte i farven og lækre i smag. Det er nu min favorit opskrift på lækre boller 🙂
Verdens bedste boller! ❤
Det er virkelig verdens bedste glutenfri boller. De er nemme at bage og smager rigtig godt! 🙂
Jeg er helt på halen over de her boller 🙂 De holder ikke længe her i huset, for de er simpelthen SÅ lækre! Jeg har byttet solsikke og hørfrø ud med hampefrø – mega lækkert.
Mine første glutenfri-bagnings-forsøg, troede ikke det var så nemt og at de kunne blive så bolle agtigt. De er godkend både at min mand og jeg.
Jeg har bagt bollerne og de er super gode.
Kæmpe stor tak for dine bolleopskrifter. Jeg har flere gange prøvet at bage boller, men hver gang blev de som beton og ikke særlig spisevenlige Havde faktisk opgivet, indtil jeg fik din opskrift . Nu får vi skønne boller, der smager fantastiske, er luftige og MEGET spisevenlige – så meget at manden mener jeg godt kan bage dem igen .
Af hjertet TAK for dine glutenfri opskrifter. Jeg har tidligere kun formået at lave boller uden fylde, men med det anbefalede gær og dine opskrifter, smovser jeg nu i nybagt lækre boller som hele familien elsker!