Yin Yang Buddha bowl med grøntsager i regnbuens farver 😍🌈 Min sunde Buddha bowl er vegansk og fyldt med alt det bedste, som kroppen har brug for❤️Buddha bowlen er både proteinrig og mættende og smager helt fantastisk – især sammen med min hjemmelavede citron-tahindressing! Denne opskrift er efter min smag det helt perfekte (og sunde) miks til en regnbue bowl, men du kan sagtens selv eksperimentere med andre grøntsager og bønner. En Buddha bowl skal være farverig – både fordi det ser lækkert og spiseligt ud, men også fordi de farverige grøntsager er guf for kroppen! Min eksotiske Buddha bowl er inspireret af alle de farverige og lækre bowls, jeg har smagt på Bali.
Har du prøvet de dekorative og sunde Yin Yang bønner endnu?
Yin Yang bønner er små sorte og hvide bønner, som ligner symbolet for Yin og Yang. De er både dekorative i din Buddha bowl og samtidig fyldt med proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler.
Se også:
Yoga Retreat på Zanzibar >>
Buddha bowl – Opskrift på Yin Yang Buddhabowl
Buddha bowl
Ingredienser
Buddha bowl
- 2 søde kartofler
- 2 avokado
- 200 g Yin Yang bønner eller grønne bønner
- 200 g edamamebønner
- 2 håndfulde rucolasalat
- 1 rødløg
- 15 cherrytomater
- 2 spsk sorte sesamfrø
Tahindressing
- 2 spsk tahin
- 1 citron
- 1-2 spsk olivenolie
- 1-2 spsk Tamari Soja
- havsalt og peber
- 1-2 dl kogt vand
Sådan gør du
Buddha bowl
- Læg Yin Yang bønnerne i blød dagen før, så de er klar til at blive kogt.
- Kog bønnerne dagen efter, og lad dem køle af.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rens, og børst de søde kartofler, og halvér dem. Skær et gitterformet mønster i de søde kartofler med en kniv, læg dem på en bageplade, og drys med salt og olivenolie. Bag kartoflerne i ovnen i cirka 15-20 min, til de er let gyldne og møre.
- Tø edamamebønnerne op i kogt vand, og lad dem køle af.
- Halvér avocado og cherrytomater, hak rødløg fint, og skyl rucola.
- Fordel alle ingredienser i en bowl som på billedet.
- Drys sorte sesamfrø over de halve avokadoer.
Tahindressing
- Kog 2 dl vand, og overhæld tahin med 1 dl kogt vand, så det opløses i vandet. Rør det sammen.
- Tilsæt olivenolie og soja. Tilsæt en smule mere tahin, hvis dressingen er for tynd.
- Smag dressingen til med citronsaft, revet citronskal, salt og peber.
Prøv også:
Vegetarisk Ramen – sund japansk nuddelsuppe >>
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
2 kommentarer
Sund og proteinrig frokost!
Jeg er vild med buddha bowls. Den bringer minderne tilbage til Bali 🙂