Gulerodsboller er en sikker vinder ❤️ Saftige, glutenfri og sunde boller med gulerod, der er luftige indeni og sprøde udenpå. Lyder det ikke skønt? 🤩 Opskriften på disse fantastiske gulerodsboller er faktisk en af bloggens mest populære bolleopskrift og besøgt over 150.000+ gange. Det er med god grund: De er nemme, lækre og er gode til alle døgnets måltider ❤️
Se også:
Nyhed! Online Yoga Retreat >>
Yoga Retreat i Thailand 2019 >>
Yoga Retreat i Marokko 2019 >>
Glutenfri bagning
Du skal bruge …
Til glutenfri bagning bruger jeg som altid to basisingredienser, nemlig Yeast tørgær (16,50 kr.) og Fiber-HUSK (bageversionen), der begge er med til at gøre glutenfrie boller luftige indeni og sprøde udenpå. Gennem tiden har jeg modtaget overvældende mange positive tilbagemeldinger. Det varmer mit hjerte, at mine opskrifter bliver brugt igen og igen 😊 Du kan også prøve disse glutenfri boller med chiafrø, der gør maven glad. I begge opskrifter bruger jeg førnævnte basisingredienser.
Se også:
Verdens bedste boller >>
Gulerodsboller
– opskrift på glutenfri boller med gulerod
Ca. 10 boller
Ingredienser
- 100 g fuldkornsrismel
- 100 g havremel
- 2 spsk. Fiber-HUSK (bageversionen)
- 1 tsk. Yeast tørgær
- 1 tsk. havsalt
- 150 g gulerod, reven/pulp
- 1 spsk. olie – enten kokosolie (flydende) eller olivenolie
- 1,5 spsk. sirup, enten kokossirup, agavesirup eller Yaconsirup
- 3 dl varmt vand
Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn. Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt gulerod. Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen. Lad dejen hæve i 30 minutter.
Form 10 boller (eller ét langt brød) med en våd ske (og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast). Lad dem efterhæve i 30 minutter. Bag bollerne ved 200 graders alm. ovn i 45-60 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Bollerne er søde og er derfor skønne som morgenboller, til eftermiddagskaffen eller som tilbehør til aftensmaden med sunde dips, f.eks. guacamole eller rødbedehummus 🌱
19 kommentarer
Tak fordi du deler, er helt ny i dette univers. Er Yeast tørgær det fra Doves? Glæder mig SÅ meget til at bage dem, når alle ingredienser er indkøbt.
Kære Louise 🙂 JA – det er Doves Tørgær! Rigtig god fornøjelse 🙂 Kh Cathrine
Tusinde tak. Hvor er de lækre. Velsmagende og nemme for en glutenfri nybegynder.
De ser fantastisk lækre ud! kan ikke vente med, at prøve din opskrift og selv bide tænderne i! 😀
Gennemført fantastiske! Jeg havde ikke noget haverne første gang jeg bagte dem, så bruge kikærtemel og alm rismel. Det smagte fantastisk. Nu er der en rigtig portion i ovnen. Glæder mig helt vildt til at smage dem 🙂
Min søn lider af kraftig fødevareallergi og tåler ikke gluten. Vi har prøvet forskellige opskrifter på glutenfri brød, men denne er den eneste der giver virkelig lækre og luftige boller (og som han gider at spise)! Vi fryser dem ned, og han spiser dem hver eneste dag:) 1000 tak for en dejlig opskrift!
Jeg er så fan af disse boller 🙂 De eneste glutenfrie boller jeg har kunnet få dejligt luftigt !!!
elsker elsker, elsker dem, tak for en dejlig opskrift!!
Min søn elsker de jeg boller♥️✌
Tak Cathrine….
Hej Cathrine. Jeg har bagt disse boller 2 gange med noget andet tørgær, da det var det jeg lige havde. Nu er jeg igang med at lave dem med yeast tørgær og hold da op en forskel. Med alm. tørgær hæver de ikke rigtig og bliver ikke luftige. Det er min datters yndlingsboller.
Hilsen Sarah
Kære Sarah. Hvor er det bare fantastisk 🙂 Wauw! Yeast tørgær er nemlig virkelig, virkelig godt – når vi taler glutenfri bagning. Kram, Cathrine
Hej Cathrine. Tak for alle dine spændende opskrifter. Min datter har lige fået konstateret cøliaki og dine gulerodsboller er hendes nye yndlingsboller. Er glad for jeg fandt din side.
Hilsen Sarah
Kære Kathrine
Tusind tak for den lækre og sunde opskrift. Min søde mor har prøvet adskillige glutenfrie opskrifter, men denne har klart været den bedste.
Har netop prøvet opskriften- med alm rismel da jeg ikke havde andet i skabet. Jeg lavede 9 boller og de skulle kun have 40 min. Men de blev ret gode! Lækker opskrift! Ligesom pizzasneglene so også kan bruges til pølse horn 😋Lækkert du deler så gode opskrifter helt gratis!
Jeg har lige bagt min 1. portion. Resultatet blev fremragende. Går straks i gang med næste portion. Tak Cathrine.
Har bagt dem to gange nu;-) De er fantastisk gode
Har bagt dem med rødbede i stedet for gulerødder, og drysset med sesam. De er vildt flotte! De ligger stadig til afkøling, så har endnu ikke smagt
Elsker de boller… Mine børn elsker dem og de er stadig ikke tørre og kedelige på 3. dagen
Hej.
Er afprøvet med yaest-tørgær (Måtte da lige til Silkeborg og hente noget, ville dog gerne at det var økologisk) Bollerne blev helt fantastiske luftige. Dejligt
Tak for en god opskrift 🙂
Mit første bageforsøg uden gluten. De er helt fantastiske. Tak for opskriften 🙂