Nemme salater

Nemme salater – rødkålssalat og mangosalat! De er sprængfyldt med antioxidanter og sunde næringsstoffer. Jeg elsker at eksperimentere med sæsonens råvarer. Denne gang brugte jeg bl.a. rødkål, spinatblade og granatæblekerner. Spinat er proppet med klorofyl og har høje mængder af vitaminer og kostfibre. Granatæblekerner indeholder høje mængder af antioxidanter og C-vitaminer. Sørg altid for at købe økologiske frugter og grønsager, så du får alle de gode næringsstoffer. Salaterne kan serveres sammen med skønne vegetarbøffer, vegetarpizza eller min lækre vegetarlasagne med spinat – Find opskrifter nedenfor.

Nemme salater - Opskrifter på mangosalat og rødkålssalat

Ingredienser

Rødkålssalat

  • ½ rødkålshoved
  • 2 chalotteløg
  • 6 clementiner
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk olivenolie
  • havsalt

Mangosalat

  • 5 håndfulde spinatblade
  • 1 granatæble
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 mango
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk olivenolie
  • havsalt

Rødkålssalat

  • Skær alle grønsagerne ud.
  • Bland chalotteløg, clementiner og dressingen godt sammen.
  • Hæld det over den fintsnittede rødkål.

Mangosalat

  • Skær alle grønsagerne ud.
  • Bland granatæblekerner, peberfrugt og mango godt sammen.
  • Hæld det over spinatbladene.