Skyrboller

Skyrboller – Den bedste opskrift nemme og sunde boller med skyr

Disse lækre skyrboller er superskønne, velsmagende og bløde indeni.

Skyrboller – uden madspild

Jeg brænder for at undgå madspild, og disse skyrboller er derfor helt perfekte, når man har en rest skyr liggende, som skal bruges, inden den bliver for gammel. Hvis du køber en frisk skyr til denne opskrift, kan du spise resten af skyren med topping på, komme det i en smoothie, bruge det oven på tærter og til andre desserter eller lave dressinger af det og dyppe snacks eller brød i – mulighederne er mange.

Prøv eksempelvis mine opskrifter på skyrsmoothie, hjemmelavet skyr is eller chiagrød med skyr og hindbær 😋

Hjemmebagte boller med rene råvarer

Bollerne er nemme at lave og kan nemt fryses og senere varmes op igen, så du kan roligt lave en stor portion, så du kan have følelsen af hjemmebagte boller mange gange i en måske ellers travl hverdag. Det jeg elsker ved at bage mit eget brød, er at jeg kender ingredienserne, og at jeg kan bruge rene råvarer.

Hvis du har børn, der ikke er så glade for at spise grøntsager, kan du også prøve at lave nogle af mine lækre grøntsagsboller. Der er både flotte grønne spinatboller, lyserøde rødbedeboller og lækre gulerodsboller 💚💗🧡

Skyrboller – Den bedste opskrift nemme og sunde boller med skyr

Skyrboller - opskrift på nemme boller med skyr

Ingredienser

Skyrboller

  • 50 g gær
  • 1½ dl let lunkent vand
  • 1½ dl skyr neutral
  • 1½ spsk. smagsneutral olie
  • 1 spsk. honning
  • ¾ tsk. salt
  • 150 g speltmel
  • 175 g hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt skyr, olie, honning, salt og speltmel.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt – dejen skal være let klistret, men ikke våd.
  • Lad dejen hæve i en skål med film over i 1½ time.
  • Tag en våd ske og kom 8 dejklumper på en bageplade, og drys lidt mel over bollerne.
  • Lad bollerne hæve, mens ovnen forvarmer.
  • Bag bollerne på 220 grader almindelig ovn i 15-18 minutter.
  • Skær først bollerne over, når de er kølet ned, for at undgå, at de bliver klæge.