Rødbedesuppe, der styrker immunforsvaret ♥ Jeg elsker rødbedens smukke lyserøde farve – og den dejlige milde jordsmag samt sødmen. Cremet rødbedesuppe smager så skønt, når rødbedens jordsmag får et syrligt twist af lime. Syre komplementerer nemlig sødmen så godt. Jeg anbefaler igen og igen VARM YOGAMAD, hvis du har brug for ro i maven.
Se også:
Yin Yogauddannelse i Danmark >>
Cathrine Yoga Online – Online yoga, meditation og mindfulness >>
Suppe med rødbede?
Den farvestrålende rødbede er rig på vitaminer og mineraler, hvilket styrker immunforsvaret. Rodfrugten indeholder høje mængder af kalium og folat. Folsyre er særligt vigtigt, hvis du planlægger at blive gravid eller allerede er gravid. I denne forbindelse anbefaler Sundhedsstyrelsen faktisk at tilføre kroppen folinsyre gennem kosttilskud for at støtte fosterets udvikling. Hvis du lider af (vinter)depression eller tristhed, kan du med større glæde spise rødbeder (eller folinsyre) og øge serotonin i hjernen.
Se også: Rødbederisotto >>
Rødbedesuppe – Opskrift på cremet rødbede suppe med kokosmælk
Rødbedesuppe
Ingredienser
Rødbedesuppe
- 700 g rødbeder
- 2 spsk kokosolie
- 1 dåse kokosmælk 400 ml
- ½ porre
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 tsk oregano stødt
- 1 lime KUN saften
- 1 chili uden kerner
- 1 L vand
- ½ tsk koriander stødt
Topping
- Kokoschips eller saltede mandler
- Friske beder eller rødbeder
Sådan gør du
- Skræl, snit og skær rødbederne i små tern.
- Varm kokosolien i en stor gryde med høje kanter, så den røde farve holder sig i gryden.
- Tilsæt rødbeder, løg, hvidløg, porre og koriander i gryden og lad det stege i 5 minutter. Tilsæt kokosmælk og lad det koge op. Tilsæt frisk chili (uden kerner), oregano samt vand i gryden. Lad suppen simre i 30 minutter.
- Sluk for blusset, når rødbederne er helt møre. Blend suppen fint og rund i en blender. Tilsæt evt. lidt kokosmælk, plantemælk eller vand, hvis den skal være mere flydende. Jeg kan godt li' den cremet og tyk.
- Servér din cremede rødbedesuppe med sprøde kokoschips - eller hvis du skal have gæster - bolchebeder, der skæres ultrafint og anrettes på toppen.
Hvad er antiinflammatorisk kost?
At spise antiinflammatorisk handler om at implementere særlige krydderier og sunde ingredienser i din kost, som modvirker inflammation i kroppen. Kosten styrker dit immunforsvar, din fordøjelse, din nattesøvn og dit energiniveau. Ud over de sunde egenskaber ved antiinflammatoriske opskrifter, vil du også mærke, at dine smagsløg bliver forkælet! Opskrifterne er nemlig fulde af SMAG fra især krydderier og smagfulde grøntsager. Når maden smager af mere, vil du også opleve, at du spiser mindre, fordi du stimulerer dine smagsløg og oplever meget mere nydelse, mens du spiser. Det er vigtigt at understrege, at antiinflammatorisk kost IKKE er en kur! Det er en mindfuld livsstil, der giver kroppen alle de vigtige vitaminer og mineraler, den har brug for. Læs meget mere om antiinflammatorisk kost her >>
2 kommentarer
Nu har jeg skrevet opskrifterne op i en særlig bog til det, glæder mig vildt til at gå igang. TAK for de lækre opskrifter her på siden. Mvh. Eva.
Jeg har lavet denne suppe over 5 gange til hele familien nu. Vi elsker den, Cathrine 🙂 🙂