Jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe med hvidvin ♥
Det må være på tide med en lækker, rund og traditionel suppe lavet på vegetariske råvarer – smør, fløde, hvidvin og jordskokker. Jeg kan lige så godt være ærlig: Den smager fuldkommen fantastisk!
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på sød kartoffelsuppe og blomkålssuppe. God fornøjelse 💛
Jordskokkesuppe - Opskrift på hjemmelavet jordskokkesuppe
2 personer
Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 30 min
Ingredienser
Jordskokkesuppe
- 500 g jordskokker
- 2 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 30 g smør (alle typer)
- 1,5 dl hvidvin
- 2 dl fløde (alle typer)
- 1 dl mælk (alle typer)
- ½ tsk. citron
- 0,5 tsk. havsalt
- 1 spsk. hakket persille
Drys
- 1 stk. æble
- 1 stk. rød jongarod (valgfrit)
Sådan gør du
- Skræl, snit og skær jordstokkerne i små tern.
- Varm smørret i en stor gryde med høje kanter.
- Tilsæt jordskokker, skalotteløg og hvidløg i gryden og lad det stege i 5 minutter. Tilsæt hvidvin og lad det koge halvt ind. Tilsæt fløde og mælk. Lad suppen simre i 30 minutter.
- Sluk for blusset, når jordstokkerne er helt møre. Blend suppen fint og rund i en blender. Smag til med havsalt og citronsaft.
- Servér din cremede jordskokkesuppe med æbleskiver, mandler og hakket persille.
Mums! Kan anbefales som en forret til gæster.