Veganske vaniljekranse

Veganske vaniljekranse
En af de bedste måder at komme i julestemning på, det er ved at bage julekager – og særligt vaniljekranse! Disse vaniljekranse er veganske og har en dejlig skøn krumme takket være mandelmelen – og du kan allerede nu glæde dig til smagen og duften af vanilje, der spreder sig i hjemmet længe efter de er bagt.

 

Tip!

Opskriften her kræver ikke nogen stor røremaskine. Jeg plejer blot at ælte dejen sammen med hænderne, men pas på med ikke at ælte den for længe, da det kan gøre den så blød, at kagerne flyder sammen under bagning. Du kan til denne opskrift bruge en sprøjtepose med en stjernetyl eller en kødhakker til at forme kransene.

Så tag dig selv, dine venner eller din familie med i køkkenet og prøv denne opskrift – så kommer du med garanti i julestemning! 💕

Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask

Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.

Du kan også prøve mine lækre opskrifter på vegansk cheesecake eller veganske pandekager. God fornøjelse 💛

Veganske vaniljekranse

Veganske vaniljekranse - Opskrift på sprøde vaniljekranse

Ingredienser

Veganske vaniljekranse

  • 100 g smørbar fra Naturli'
  • 120 g hvedemel
  • 30 g mandelmel
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. mælk (alle typer)
  • 0,5 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bland vaniljepulver, sukker, mandelmel og plantemælk sammen med halvdelen af melet.
  • Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, indtil du opnår den ønskede konsistens (se noter).
  • Sprøjt dejen ud i cirkler på en bageplade ved hjælp af en sprøjtepose eller kødhakker.
  • Bag kagerne i ovnen i 7-10 minutter. Hold øje med dem - de skal være let gyldne.
  • Flyt derefter kagerne over på en rist med bagepapir, så de ikke ligger og bager videre.
  • Tip! Jo mere fast dejen er, des bedre holder kagerne den riflede form, når de bages - men det bliver samtidig også sværere at trykke dejen ud af en sprøjtepose. Dejens ønskede konsistens afhænger derfor lidt af din sprøjtepose, dine armkræfter og din tålmodighed. Hvis du har en kødhakker med stjerneform, kan du med fordel bruge den, da den let kan arbejde med en mere fast dej.