Gulerodsboller
Glutenfri bagning
Til glutenfri bagning bruger jeg som altid to basisingredienser, nemlig yeast tørgær (16,50 kr.) og fiberhusk (bageversionen), der begge er med til at gøre glutenfri boller luftige indeni og sprøde udenpå. Gennem tiden har jeg modtaget overvældende mange positive tilbagemeldinger. Det varmer mit hjerte, at mine opskrifter bliver brugt igen og igen.
Antiinflammatorisk kost – spis dig glad, sund og rask
Hvis du har prøvet nogle af mine opskrifter, ved du også, at jeg ELSKER antiinflammatoriske ingredienser og krydderier, som holder mig sygdomsfri, stabiliserer mit blodsukker, giver mig energi og masser af SMAG. Især i de kolde og mørke vintermåneder kan jeg mærke, at mit sind bliver lysere, og mit immunforsvar bliver stærkere, når jeg spiser antiinflammatorisk.
Du kan også prøve mine lækre opskrifter på grønne spinatboller, grødboller og bananbrød. God fornøjelse 💛
Gulerodsboller - Opskrift på saftige og sunde boller med gulerod
Ingredienser
Gulerodsboller
- 100 g fuldkornsrismel
- 100 g havremel
- 2 spsk. fiberhusk (den gule bageversion)
- 1 tsk. tørgær (den orange yeast)
- 1 tsk. havsalt
- 150 g gulerod (revet)
- 1 spsk. olivenolie
- 1,5 spsk. agavesirup
- 3 dl varmt vand
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn.
- Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt gulerod.
- Bland nu de våde ingredienser og mix det hele sammen.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Form 10 boller (eller ét langt brød) med en våd ske (og våde fingre, så dejen ikke klistrer fast).
- Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag bollerne ved 200 graders alm. ovn i 45-60 minutter, indtil de er gyldenbrune.
- Bollerne er søde og er derfor skønne som morgenboller, til eftermiddagskaffen eller som tilbehør til aftensmaden med sunde dips.
Hej Cathrine. Da jeg ledte efter en opskrift på sunde boller der er glutenfri, fandt jeg din opskrift, og har bagt dem fantastisk mange tak!
Kære Rita 🙂 Hvor er det bare fantastisk at læse! God fornøjelse. Kh Cathrine